"Лудогорец" е шампион на България за осми пореден път

"Лудогорец" стана шампион на България за осми пореден път. Футболният тим от Разград триумфира, след като победи у дома "Черно море" с 4:1 в последния кръг на Първа професионална лига.

Интригата в първенството беше жива до последния кръг, тъй като "Лудогорец" изпреварваше ЦСКА само с точка. С категоричната си победа обаче "орлите" не оставиха съмнение, че ще вдигнат отново трофея.

"Червените" победиха "Ботев" Пловдив с 1:0 в същото време и запазиха баланса в точките. Така шампионската титла няма да е във витрината на столичен клуб за 10-та поредна година (8 титли за "Лудогорец", а преди това 2 за "Литекс".

Резултатът пред пълните трибуни в Разград откри Димо Бакалов в 10-ата минута, въпреки слабото начало за домакините. Попадението беше по-скоро плод на късмета.

В 23-ата минута обаче стадионът се смълча. Жоржиньо от "Черно море" изравни резултата след центриране отдясно. Новите-стари шампиони успяха да излязат напред в резултата отново преди почивката.

В 32-рата минута Якуб Шверчок не пропусна от близко разстояние. В самият край на първата част пък вратарят Пламен Илиев показа впечатляващ рефлекс и "Лудогорец" се оттегли при резултат 2:1.

Нови две попадения паднаха през втората част. В 58-ата минута полякът вкара още един гол, а в 70-ата минута той оформи своя хеттрик.

Серията от 8 поредни титли на "Лудогорец" не е най-впечатляващата в историята на българския футбол. В периода 1954 - 1962 г. ЦСКА печели шампионата в 9 последователни години.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"