„Лудогорец“ не доведе гранд в Разград

Спас Делев си пожела „Манчестър Юнайтед“ в основната фаза на Лига Европа. Нападателят на „Лудогорец“ се разписа при 2:1 над „Петроклуб“ в реванша от плейофите на турнира, но мечтата му не се сбъдна.
„Лудогорец“ се размина с най-известните възможни съперници. Четири от тях „зелените“ са срещали в историята си в евротурнирите - „Лацио“, „Мидтиланд“, „Виктория“ (Пилзен) и „Анедрлехт“. Новите имена в географията на Разград са „Славия“ (Прага), „Алкмаар“ и „Атлетик“ (Билбао).
Едно е сигурно – българският шампион ще играе в турнира до края на януари. Ако се класира между 25-о и 36-о място, ще участва в плейоф за продължаване на осминафиналите. „Лудогорец“ стигна до груповата фаза, след като отстрани „Динамо“ (Батуми) и „Динамо“ (Минск), но отпадна от „Карабах“ по пътя към Шампионската лига. От тази година двата най-големи евротурнира са с еднакъв формат. И няма как отпаднал отбор да се включи в по-нискоразрядно състезание.
„Сами си направихме реванша труден – каза Заради Сираков, треньорът на „Лудогорец“, след победата на „Петроклуб“. - Сега ще ни липсват много национали заради паузата. Няма да организираме контрола.“
Сираков явно ще остане треньор на „Лудогорец“ за постоянно. Бившият национал водеше втория тим, но след уволнението на Георги Дерменджиев беше назначен временно. Откакто води „зелените“, Сираков има само победи. В Разград всеки треньор изглежда като абониран шамипон и още се чака човекът, който няма да стане шампион с „Лудогорец“.
Кирил Десподов, футболист №1 на България, обаче сбъдна мечтата на Спас Делев. Нападателят вкара гол за ПАОК при победата с 2:0 като гост на ирландския „Шамрок“. С общ резултат 6:0 солунският тим влезе в групите и ще гостува на „Манчестър Юнайтед“. 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"