Лудогорец не е непобедим, с късмет се класира за втори кръг на квалификациите в Шампионска лига

Динамо (Батуми) победи с 1:0 българския шампион Лудогорец в реванша от първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Българският тим обаче ще играе във втория кръг заради своя аванс от 3:1 от първата среща.

Още в третата минута домакините стигнаха до победния гол, дело на Владимер Мамучашвили. Само две минути по-късно и Реваз Читeишвили опита да прехвърли стража на българския тим Серджио Падт, но той улови топката. В 9-ата минута грешка на Хален Блеса и Ноа Сонко Сундберг доведе до това, че топката попадна пак у Мамучашвили, който вкара гол. Той обаче бе отменен от ВАР заради нарушение срещу Сундберг. В 14-ата минута Онор Гомис центрира към Хален Блеса, Падт го отрази, но след рикошет в гредата топката бе изчистена в корнер. В 19-ата минута Падт спаси удар и на Пата Гудушаури. В 22-ата минута комбинация между Рик Джонатан и Бърнард Текпетей не бе ползотворна за българския тим, тъй като нападателят стреля над грузинската врата. В 45-ата минута Руан Секо пък стреля в напречната греда на грузинците. 
В 60-ата минута Падт отново спаси Лудогорец след удар на Пата Гудушаури. 19 минути след това голмайсторът Мамучашвили стреля в аут. В 87-ата минута Лудогорец имаше претенции за дузпа за игра с ръка на футболист на Динамо след удар на Руан Секо, но тя не бе отсъдена. В 88-ата минута отново играчите на Батуми нацелиха гредата на вратата на Падт и само късметът бе благосклонен към шампиона ни. В последните секунди вратарят Падт бе ударен с бутилка от грузинските ултраси. 

Лудогрец ще играе срещу Динамо (Минск) в следващата фаза. 

 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"