Лудост в „Челси“, взима и Санчо

Лудостта на „Челси“ няма никакви граници. След като трябва да освободи поне 15 футболисти преди края на трансферния прозорец, клубът иска още. Новата цел е Джейдън Санчо. Нападателят остана извън групата на „Манчестър Юнайтед“ при 1:2 от „Брайтън“ в събота. Треньорът Ерик Тен Хаг не го иска, а Енцо Мареска го желае в „Челси“.
„Сините“ са готови да дадат в замяна ненужните Рахим Стърлинг и Бен Чиуел, бивши национали на Англия. Конкуренция на „Челси“ за Санчо е „Ювентус“, който цяло лято „опипва почвата“.
„Стърлинг и Чиуел тренират отделно, няма място за тях“, каза Мареска. Треньорът най-накрая се усмихна широко след победата над „Уулвърхемптън“ с 6:2 като гост, като Нони Мадуеке направи хеттрик за четвърт час. Той е 23-ият футболист на „Челси“ с три гола в един мач в ерата на Висшата лига. Мареска пък е единственият треньор, чийто тим вкарва 6 пъти в първия двубой като гост.
Върджил ван Дайк пък празнува юбилей – мач №100 за „Ливърпул“ на „Анфийлд“. В домакинския дебют на новия треньор Арне Слот отборът спечели с 2:0 над „Брентфорд“. Нидерланският защитник спечели 82 пъти в домакинските мачове, има само две поражения. Ван Дайк беше привлечен от Юрген Клоп, който след девет години напусна „Ливърпул“ в края на миналия сезон.
Проблемите с ВАР в Англия започнаха още от втория кръг. Тепърва съдийската комисия ще обяснява защо беше отменен гол на „Борнемут“ в последната минута срещу „Нюкасъл“ при резултат 1:1. Засега оправданието е незначително докосване на топката до ръка на играч от „черешките“.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"