Лука Модрич крил данъци в Люксембург

Хърватската звезда на "Реал" Лука Модрич е поредният футболист, забъркан в афера с укрити данъци. Ден преди кръстопътния мач с "Борусия" (Дортмунд) на "Сантяго Бернабеу" в. "Ел Мундо" разкри, че халфът е скрил суми в Люксембург. Модрич използвал компания, която "да брани имиджовите му права". В нея той е акционер, а съпругата му Ваня Боснич - изпълнителен директор.

"Ел Мундо" твърди, че корпоративните данъци в Люксембург са "около един процент". В Испания Модрич ще трябва да плаща 30 на сто. Данъчните инпектори разследват сметките на хърватина за 2012, 2013 и 2014 година. Компанията на Модрич е с капитал от 3,6 млн. евро. В скандал с данъчни в последните години се замесиха Лео Меси, Хавиер Масчерано, Неймар, Кристиано Роналдо и Жозе Моуриньо.

"Реал" се нуждае от задължителна победа над "Борусия", за да се класира първи в групата и да се надява на по-добър жребий. Германският тим вкарва най-много голове през тази есен в турнира - 19. "Борусия" ще е без Марио Гьотце, който има контузия на коляното. Германската звезда на "Реал" Тони Кроос пък за първи път може да се появи след двумесечно лечение на контузия. Първият мач между двата съперника в Дортмунд завърши 2:2.

Гарет Бейл се опита да успокои феновете на "кралете", че всеки ден глезенът му е по-добре. Но най-оптимистичната прогноза за завръщане на терена е март. Бейл разкъса връзка при победата с 2:1 над "Спортинг" в Лисабон.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"