Любими рецепти с бекон

Беконът може да придаде страхотен вкус и ухание на всяко ястие. Именно затова е любим на мнозина. Днес сме ви подготвили няколко лесни и много вкусни рецепти с бекон, които може да приготвите  в къщи. 

Бекон по американски

Всички сме виждали онзи хрупкав бекон в американските филми, а днес ще ви кажем как да го приготвите у дома. Ще ви трябват:

  • 400 грама суров бекон
  • 2 скилидки чесън
  • 2 щипки сол 
  • 1 щипка захар
  • Червен и черен пипер
  • Кимион
  • 2 супени лъжици бира

Нарязваме бекона на много тънки резени. В купичка разбъркваме всички подправки и бирата, докато стане на каша. Намазваме с бекона и го пускаме в тиган с вече загряна мазнина. Щом се свие и хване коричка – готов е. Може да го поднесете с яйца и препечени филийки.

Бекон и макарони

Макароните с бекон са ястие, подходящо както за закуска, така и за вечеря. За да ги приготвите ще ви трябват:

  • 200 грама бекон
  • 1 чаена чаша мляко 
  • 200 грама макарони
  • Половин пакет масло
  • 2 яйца
  • Галета, черен пипер и сол

Сваряваме бекона във подсолена вода, както и макароните. Разбираме яйцата и млякото, а отделно разтапяме маслото. Нарязваме бекона на дребно и го смесваме с макароните. Залейте ги с масло и добавете подправките. Намажете тава с масло и сложете вътре сместа от макароните и бекон. Поръсете с галета и поставете в умерено загрята фурна за 15 минути. След това залейте с яйцата, може да добавите малко кашкавал и запечете до златиста коричка.

Печени картофи с бекон

Рецептата за картофи с бекон е любима на много хора, защото е лесна и наистина вкусна. За нея ще ви трябват:

  • 250 грама бекон
  • 500 грама картофи
  • Сол, черен пипер, червен пипер
  • 200 грама шунка
  • 450 грама настърган кашкавал

Подреждаме бекона в дълбока тавичка, като я изпълваме докрай, дори по средата. След това нарязваме картофите на шайби и ги подреждаме върху бекона, като ги застъпваме. Подправяме със сол, червен и черен пипер и посипваме част от кашкавала. Върху кашкавала нареждаме шунката, след това картофите, подправките, кашкавал и отново шунка, докато продуктите не свършат. За завършек подреждаме няколко филийки бекон. Печете във загрята на 190 градуса фурна за час и след това ястието е готово.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Нора Юлиева

Този уебсайт използва "бисквитки"