Любимите рецепти на Леонардо ди Каприо

След като яде суров дроб от бизон заради филм, актьорът инвестира в производството на вегански бургери

Леонардо ди Каприо беше слабичък в първите си филми – „Защо тъгува Гилбърт Грейп“, „Ромео и Жулиета“, „Титаник“, „Желязната маска“, „Плажът“. В края на 2000-ата година се предаде на естествената си склонност към пълнеене и започна да нагъва тестени и тлъсти храни. За надебеляването му допринесоха булимията, която разви, и алкохолът. Сега, на 46, Ди Каприо е прилично закръглен солиден господин, който не спазва диети и набляга на пастата. Той дори се опита да стане вегетарианец и инвестира в стартъпа Beyond Meat за вегански бургери. Вероятно залитането му към безмесно хранене беше един вид реклама на продукцията, а някои подозират, че актьорът истински се е отвратил от животинска храна, след като във филма „Завръщането“ му се наложи да яде суров черен дроб от бизон. И наистина го е направил!

Според чужди медии в днешно време Ди Каприо спазва балансиран режим, с който не качва нови килограми. Сутрин закусва овесена каша, рохко яйце, пълнозърнест тост и зелен чай. На обяд хапва печено пилешко, телешко, заешко или пуешко месо, гарнитура от ориз или паста и салата. Вечерята му се състои от печена риба или морски дарове със задушени зеленчуци. Актьорът обожава италианската кухня и понякога прекалява с нея, но е спрял алкохола.

Бургер

Необходими продукти:
1 кръгло хлебче за хамбургер
4 резена шунка 
1 прясна краставица
1 малък морков
6 стръка зелен лук
0,5 ч.ч. кисело мляко
1 с.л.
1/4 ч.ч. галета
1 голямо яйце
сол, черен пипер и кимион на вкус

Начин на приготвяне:
Морковът се настъргва на ситно и се размесва с нарязания зелен лук, галетата, разбитото яйце и подправките. Наредете шунката върху половинките от хлебчето, отгоре разпределете морковената смес. Запечете за 8-10 мин. в нагорещена фурна. Направете сос от киселото мляко, лимоновия сок, остатъка от зеления лук и подправките. Вече изпеченият бургер се поръсва със соса и със ситно нарязана краставица.

Паста „Аматричана“

Необходими продукти:
300 г спагети
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
150 г бекон
300 г домати от консерва
1 ч.л. едро млян лют червен пипер
3-4 с.л. зехтин
пармезан за поръсване
сол 

Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина и запържете в него кромида, нарязан на ситно. Прибавете чесъна на филийки и бекона на лентички. Запържете за кратко и тях. След това добавете обелените и нарязани на ситно домати, лютия пипер и сол на вкус. Гответе до готовност на соса. Спагетите сварете според указанията на опаковката. Отцедете ги и ги смесете с готовия сос. Поръсете с настърган пармезан. 

Кимчи

Необходими продукти:
1 китайска зелка
1 връзка пресен лук
300 г ряпа дайкон
1 с.л. настърган джинджифил
4-5 скилидки чесън
2 с.л. чили
3 с.л. сол
1 с.л. захар

Начин на приготвяне:
Китайското зеле се нарязва на парчета от около 3-4 сантиметра, поставя се в подходящ съд, добавя се солта и се размачква 5-10 минути. Залива се с вода и се оставя да престои 24 часа. Изважда се, измива се добре и се изцежда. Нарязвате лука на едро, а ряпата на парчета с размер на кибритена клечка. Пресовате скилидките чесън на паста, а джинджифила настъргвате на дребно. В малка купа смесвате чилито, чесъна, джинджифила и захарта. Прибавяте ряпата и лука към зелето, заливате с подправките и разбърквате хубаво с ръце. Получената смес слагате в буркани, като ги натъпквате добре – хубаво е течността да покрива зелето. Кимчито трябва да ферментира за период от 3 до 5 дни и вече е готово за консумация. 

Заек с лук и червено вино

Необходими продукти:
1/2 заек заедно с черния дроб, сърцето и белия дроб
150 г пушени гърди
2-3 глави лук
2 с.л. мазнина
1 с.л. брашно
няколко зърна черен пипер
1 дафинов лист
0,5 ч.л. червен пипер
150 мл червено вино
магданоз
сол

Начин на приготвяне:
Нарежете заека и почистените и измити вътрешности на малки парчета. Сгорещете мазнина в съда, в който ще задушавате ястието, и ги изпържете в нея. Гърдите нарежете на малки, но дебели парчета, а лука на едри кубчета. Прибавете ги към зачервилото се месо, намалете котлона, налейте малко вода в съда, затворете с капак и оставете всичко да се приготвя до омекване на месото. Сложете сол, счуканите зърна черен пипер, дафиновия лист и червения пипер. Налейте виното, изсипете брашното, още сол, ако е необходимо, и оставете ястието да се задушава в продължение на няколко минути. 

В кухнята на известните

Звездите си играят с килограмите

На много звезди им се налага да отслабват или да напълняват заради роли, други са се вманиачили по стройната фигура, за да изглеждат добре пред феновете си. Тази игра с килограмите рано или късно нарушава метаболизма им и дава отражение на психичното им здраве. В стремежа си да бъдат перфектни някои развиват анорексия или булимия, други, изпаднали в депресия, натрупват безнадеждни килограми. Не са много тези, които успяват да овладеят теглото си. 

Пример за пълно преобразяване е певицата Адел, която свали близо 50 кг от себе си с диета и спорт. Само за 6 месеца певицата и актриса Джесика Симпсън се раздели с 45 кг, натрупани по време на трите си бременности, и продължава да поддържа новата си форма. Актьорът Алек Болдуин под влияние на жена си Хилария отказа захарта, започна да прави пилатес и отслабна с 13 кг за 4 месеца.

На приливи и отливи по отношение на теглото са тв водещата Опра Уинфри и певицата Кристина Агилера. Те признават, че ядат всичко, каквото си поискат, а после с помощта на драстични режими свалят по 20 и повече кг. И пак ги качват, за съжаление… Ким Кардашиян пък не се притеснява от пищните си форми и държи да ги показва. Все пак след раждането на второто дете й се наложи да свали 32 кг, което тя направи за половин година.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Славяна Манолова

Този уебсайт използва "бисквитки"