Любо Киров започна "Турне 2024" с концерт в Плевен (СНИМКИ)

Любо Киров започна своето „Ново турне 2024“ с голям концерт в пълния Летен театър в Плевен в сряда вечерта. Шоу на световно ниво, визуални ефекти и вълнуващата музика на Любо Киров завладяха най-голямата лятна сцена в родния му град. 

Публиката преживя всяка една минута от емоцията, която носи любимият ѝ изпълнител, и пя с него песните от съвсем новия му албум „Ново сърце“, както и превърнали се в знакови за българската музика парчета.

Концертът започна на висока скорост с динамичното рок звучене на „Последното решение“ и „Восъчен герой“. Последваха „Ново сърце“ и „Всичко е наред“. Публиката слуша още от Любо Киров – „Целуни ме“, „Както преди“, „Заедно“, „Забранена любов“, „Усеща се сила“ и други от любимите си песни.

Специален гост на турнето и тази година е Михаела Маринова, която излезе на сцената до Любо Киров за дуетите „Вселена“ и „Мога“.

В концерта в Плевен се включиха и деца от Музикален център DORI DIOS с ръководител Доротея Люцканова и ученици от Националното училище по изкуствата „П. Пипков“ с преподавател Милен Македонски.

Началото на „Ново турне 2024“ е в две поредни вечери в Плевен. След това са планирани концерти във Варна – 13 и 14 юли, Стара Загора – 18 юли, Бургас – 21 юли, Пловдив – 7 август, и Велико Търново на 9 октомври. На 28 ноември Любо Киров ще се завърне в най-голямата мултифункционална зала в страната „Арена София“ за безкомпромисно музикално шоу.

Както подсказва и името му, „Ново турне 2024“ ще бъде изцяло ново преживяване за публиката на Любо Киров. Само преди месец излезе и новият му албум „Ново сърце“, който се радва на изключително позитивни отзиви. Едноименната песен от него вече има и два видеоклипа – на оригиналната и на акустичната версия. 

По-рано през годината Любо Киров бе част от българската делегация при визита във Ватикана по повод 24 май с аудиенция при папа Франциск. Там бе представен от президента Румен Радев като един от най-успешните български певци и обществена личност с участие в много благотворителни кампании и каузи.

Определян като един от най-влиятелните музиканти на нашето време, Любо Киров бе позициониран на корицата на престижното списание Forbes в началото на 2024 година, поставяйки началото на разговора за истината в шоубизнеса.

Поредна година той отново е в класацията на изданието „Топ 70 на българските знаменитости“, като е единственият музикален изпълнител сред първите десет. Носител е на множество награди, сред които „Икар“ и „Златно перо“ за принос към българската култура и изкуство.

TRUD_VERSION_AMP:3//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"