Люти глоби грозят стопани на имоти в Търново за непочистен сняг

Люти глоби грозят стопани на имоти във Велико Търново за непочистен сняг пред сградите. Служители на общинска администрация във Велико Търново са извършили проверки на търговските обекти и офиси по централните улици-„Стефан Стамболов“, „Независимост“, Васил Левски“ ,„Никола Габровски“ и бул. „България“.

На всички собственици, наематели и ползватели, които не са почистили снега пред сградите си са дадени предписания незабавно да предприемат действия по отстраняването на ледените образувания от покривите и почистване на прилежащите части към обектите от сняг. „Съгласно разпоредбите на Наредба за опазване на околната среда на територията на Общината, стопаните са длъжни да почистват редовно, включително и от сняг и лед, прилежащите части към сградите, тротоарите и др. терени, които стопанисват”, категорични са от кметската управа.

От общинската администрация предупреждават, че при неизпълнение на предписанията ще бъдат наложени санкции. Глобите за физически лица в размер от 100 до 1000 лв, а за юридически лица в размер на 500 до 2500 лв.

От петък  започна поетапното извозване на натрупаните снежни маси на територията на община Велико Търново. Извозването се извършва в късните вечерни часове и през нощта за да не се пречи на автомобилният трафик.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Веселина Ангелова, кореспондент на "Труд" във Велико Търново

Този уебсайт използва "бисквитки"