Магия на друго ниво: Факирите от "C’est la Magie" с уникално двучасово шоу в София

Магичното шоу ще бъде представено в няколко дни

Има и такива илюзионисти, които спират дъха и си казваш "Е, това наистина как стана...".

Те не са циркови фокусници, нито симпатични чичковци със заоблени коремчета.

Те са петима харизматични мъже от 5 различни краища на света. Различни националности, разнообразни умения и неподправен чар. Това, което ги обединява, е магията на едно друго ниво. Световно!

Те са Луиш дьо Матос (Португалия), Дарси Оук (Канада), Джеймс Мор, Енцо Уейн (Великобритания) и Ю Хо-Джин (Южна Корея).

Самата им поява, на първото магично представление, бе повече от ефектна. Петимата излязоха на сцената буквално под кълба от дим. Те се появиха за секунди под дима, предизвикан от пожарогасители.

Илюзионистите успяха да вземат ума на присъстващите в залата с много сложни и ефектни номера, като изчезване на предмети и поява на нови, скриване на хора, "кацане" на хеликоптер, номера с карти и една различна и интересна интерпретация на номера на великия магьосник Худини. Мнозина са чували и гледали неговия номер от 1915 г., когато той е успял да се измъкне от сейф, окован във вериги. 

Ю Хо-Джин от Южна Корея и неговите "кадифени" и бързи пръсти, които премятат карти и буквално "рисуват" картини с тях, стана един от любимците на децата в залата. Неговите умения са оценени на големи международни форуми за магьосници. Той е първият победител в "Magic Grand Prix" от азиатски произход.

Дарси Оук от Канада, който някои сравниха с Джйсън Стейтъм на магичното изкуство, също впечатли още с първата си поява и оригинален номер с гълъби. По-късно той показа и на пръв поглед един фокус без много реквизит, при който имаше само две чаши и една монета.

"Добрият магьосник може да се познае доколко е добър по неговите ловки пръсти. При тези номера няма асистентки, нито ефектно осветление или пък нещо друго, което да отвлече вниманието ти. Тогава оставаш просто сам", каза той.

Дарси несъмнено грабна сърцата на мнозина, а колегите му - Матос, Джеймс Мор и Енцо Уейн, също накараха очите на всички от публиката да не мигат, за да уловят магията. Разбира се, безуспешно, просто защото всички те са много добри и няма начин да не повярваш, че това се случва наистина...

Петимата завладяха публиката в зала 1 на НДК със своето предпремиерно представление снощи. Интересът към тях е толкова голям, че те ще останат в София още няколко дни и ще покажат уменията си отново - днес, на 4 октомври, както на 5 и 6 октомври.

Магьосници, илюзионисти и истински артисти на сцената... Несъмнено великолепната петорка остави траен спомен на мнозина, които ги гледаха на живо в продължение на 120 минути. 

TRUD_VERSION_AMP:14//
Публикувано от Анита Иванова

Този уебсайт използва "бисквитки"