Мадона - Провокации и млади гаджета

Поп кралицата Мадона отпразнува 66-ия си рожден ден с ново младо гадже и провокативна визия, която скандализира феновете ѝ в социалните мрежи. Поредната тръпка на певицата е само на 28 години - тъмнокожият футболист от Ямайка Аким Морис. Мадона отказва да остарее и в последните години разликата между нея и гаджетата ѝ все повече нараства, а тя винаги провокира с поведение и изказвания на ръба на скандала.

Ексцентричната Мадона навърши 66 години и опроверга слуховете, че ще вдигне грандиозно парти с 500 души в амфитеатъра на археологическия парк Помпей. Вместо това поп дивата дари 250 000 евро за проект, поддържан от града музей и имащ за цел да ангажира местните хора и най-вече децата в културния живот на античното място, което е под закрилата на ЮНЕСКО. Тези средства ще финансират дейностите по проекта през 2024-2025 г.

След като разгледа археологическия парк, водена лично от неговия директор Габриел Цухтригел, Мадона даде малък коктейл за гостите си, които бяха 30-ина близки сътрудници, новото ѝ гадже - 28-годишният футболист от Ямайка Аким Морис, и две от децата ѝ - Естер и Стела.

Поп звездата и футболистът не за първи път се появяват заедно. През август 2022 г. те се снимат за корицата на сп. “Пийпъл”, след това пътищата им се разделят за кратко, а през 2023 г. започват да пускат в социалните мрежи свои провокационни снимки от леглото. Този 4 юли двамата прекарват заедно, което футболистът отбелязва на страницата си в Инстаграм. Певицата започва да се среща с ямаеца почти веднага, след като се разделя с 30 години по-младия от нея боксьор Джош Попър.

Тези, които следят живота на звездата, забелязват, че тя от година на година си избира все по-млади гаджета по правилото да бъдат най-много наполовина на нейната възраст. Мадона Луиз Чиконе може да си позволи това, защото отдавна е спечелила титлата на най-комерсиално успешната изпълнителка в историята според Книгата на рекордите на Гинес.

Факт е, че откакто се появява на сцената през 80-те години на миналия век, Мадона се превърна в една от най-големите поп звезди на всички времена. Тя превзе последните четири десетилетия като буря и нищо не може да я спре.

Родена в Бей Сити, Мичиган, третото от осем деца в семейството, тя израства в строга католическа атмосфера. Майка ѝ умира от рак, когато Мадона е на 5 г. и е отгледана от детегледачка, за която баща ѝ се жени. Като тийнейджърка бъдещата звезда пристига в Ню Йорк с голяма мечта и 37 долара в джоба, за да каже няколко години по-късно “няма да бъда щастлива, докато не стана толкова известна, колкото е Господ”. Днес отдавна Мадона е идол за милиони фенове и е най-продаваната изпълнителка в музикалната история. А 37-те долара са набъбнали до милиони. Преди няколко години “материалното момиче” влезе дори в списъка на милиардерите.

През 1982 г. певицата подписва договор със “Сайър Рекърдс”, а първият ѝ хит “Everybody” е въртян по много радиостанции, насочени към почитателите на ритъм енд блус музиката. Това довело до всеобщото мнение, че Мадона е тъмнокожа. Снимката ѝ не се появява на обложката на сингъла, тъй като звукозаписната компания не иска да загуби тъмнокожата публика. През следващите години MTV настойчиво изгражда образа на Мадона като игрива и секси комбинация от пънк и поп. Изрусената ѝ коса с кестеняви корени, дантелените ръкавици и колан с надпис “Boy Toy” стават запазена марка за поп културата по това време. В средата на 80-те популярността ѝ е толкова голяма, че хиляди тийнейджърки подражават ревностно на своя идол.

Световното ѝ турне Who's That Girl World Tour предизвиква първия от многото ѝ последващи сблъсъци с Ватикана. Разгневеният папа дори я отлъчва от църквата и едва през 2022 г. певицата за първи път иска да ѝ бъде даден втори шанс, кълнейки се, че е добра католичка. Но в момента, доколкото се вижда от последната ѝ провокационна фотосесия, заснета специално за 66-ия ѝ рожден ден, църквата едва ли я вълнува особено.

През годините провокациите на Мадона често излизат извън рамките на добрия тон. Пример е еротичната книга “Sex”, която включва голи фотоси на Мадона заедно с други известни личности. Разбунената публика е шокирана и от последвалия албум “Erotica”.

През 1995 г. пише в писмо до режисьора на “Евита”, че е родена за ролята на Ева Перон и я получава, а след това печели “Златен глобус” за най-добра актриса. Актьорската ѝ кариера не потръгва, следват обаче няколко световни турнета, които ѝ носят голям успех.

 

Няма намерение да остарява

Щастлив съм, че Мадона ме покани да бъда част от концертите в турнето ѝ. С нея винаги е забавно, каквото и да се случва, публиката много се весели на игрите, които измислихме заедно. Самата тя е шоу, което не искате да пропускате. Неслучайно е легенда и ще остане такава. Тя е артист, който няма никакво намерение да остарява. Толкова много се смяхме заедно. Мога само да ѝ кажа - благодаря ти, любима!

Певецът Рики Мартин

 

Започна да се излага

Напоследък поведението на Мадона е меко казано обезпокоително. Очевидно преживява нещо. Дали иска отчаяно да привлече внимание върху себе си или просто още живее в миналото и си мисли, че е на върха - не знам. За всички ще е по-добре да вложи енергията си с музика, вместо да се излага.

Актрисата Сандра Бернхард

 

Най-голямата поп звезда

Мадона и аз сме много различни, въпреки че много хора намират прилика при нашето влияние. Аз изобщо не бих направила това сравнение, без да искам да обидя Мадона. Тя е направила огромна кариера. Тя е най-голямата поп звезда на всички времена. Но аз свиря на много инструменти. Пиша цялата си музика. Прекарвам часове и часове на ден в студиото, аз съм продуцент, аз съм писател. Не просто репетирам отново и отново, за да правя шоу.

Певицата Лейди Гага

Снима филм за живота си

След края на световното си турне, сега Мадона отново работи по дългоочаквания си биографичен филм. За проекта, който ще обхване 40-годишната кариера на певицата, се заговори още през 2020 г., като беше обявено, че ще бъде изцяло под нейна режисура. Главната роля ще бъде изиграна от актрисата Джулия Гарнър, която Мадона лично избира още преди две години. За целта обаче преминала през 11-часово прослушване. В процеса на първата чернова Мадона каза, че се надява да “предаде невероятното пътешествие, на което животът ме отведе като артист, музикант, танцьор, но и на човек, който се опитва да си проправи път в този свят.”

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"