Майка и син българи експлоатирали нашенци в Милано

Набирали сакати и бездомници около ЦУМ в София

Привлекли вниманието на полицията с жесток побой над куче

Следили ги 20 дни

Майка и син от България са арестувани в Милано, заради експлоатация на хора. 65-годишната Райна Велкова и 39-годишният Веселин Кашев с прякор Веси са обвинени в поробване на свои сънародници зад граница. Те принудили други българи да се скитат по 12 часа около спирките на метрото в италианския град, просейки милостиня.

Двамата отнемали всички пари на „робите” си, като при най-малката съпротива ги пребивали. За по-голяма убедителност, просяците водели със себе си измършавели кучета, за да трогнат милостивите италианци.

Това обаче, им изиграло лоша шега и довело до ареста им. Жена видяла около 15 януари, как един от просяците жестоко бие хъски близо до гарата и веднага се обадила в полицията. Служители от комисариата на Монфорте Витория в продължение на 20 дни следили движенията на групата просяци в района на „Пиаца Ризорджименто” и „Пиацале Датео”, след което ги задържали.

При разпитите нашенците си признали как са попаднали в Милано и кои са тарторите им. Кучетата са иззети и настанени в общински приют. Райна и Веселин набирали „работна ръка” около ЦУМ в София. Те обещавали огромни печалби на сакати и бездомни хора, като твърдели, че ще им оставят 50% от заработеното. След като просяците пристигали в Милано обаче, им отнемали паспортите и ги третирали като роби.

Според разказа на един от просяците, те се трудели минимум по 12 часа на ден, като били откарвани на „постовете” им в 8 часа сутринта и прибирани в изоставена жилищна сграда между 18 и 19 часа. За труда си получавали малко хляб и няколко цигари. Не смеели да се оплачат, защото били в чужда страна, нямали документи, не знаели езика, а и тарторите ги заплашвали, че ще ги убият.

Досега са установени 7 души, които майката и синът са експлоатирали. Двамата са в затвора „Сан Виторе”. С тях са задържани още няколко човека, които им помагали. Според италианските закони Райна и Веселин могат да получат от 10 до 15 г. затвор.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"