Майка, син и негов приятел задържани за обир на магазин

Разкрития на пловдивската полиция по горещи следи

Тримата върнали част от плячката 

Двама младежи и майката на единия от тях бяха задържани за обир в магазин за електротехника в Пловдив. Разкриването на случая станало по горещи следи само броени часове след кражбата.

Работата на криминалистите започнала преди 2 дни, когато продавачка в магазин за осветителни тела и електротехника съобщила за липсата на сумата от над 1100 лв. от касата, два мобилни телефона, таблет, лаптоп, над десет комплекта безжични слушалки, както и няколко смарт часовника. По време на огледа не били установени видими интервенции по ключалката и следи от взлом в помещението, а сигнално-охранителната техника не била активирана, съобщи в. “Марица”.

Полицаите сформирали оперативна група и започнали да разпитват както работещите в магазина, така и снабдители и редовни клиенти. Бързо надушили следа, която води към двама младежи на 18 и 23 години. Станало ясно, че единият е син на служителка от магазина, която всъщност се оказала инициатор на обира. Тя дала ключ на 18-годишния си син и приятеля му и им обяснила къде са парите в брой и каква точно техника да вземат.

С полицейска заповед и тримата са в ареста за 24 часа. Пред разследващите те направили самопризнания, част от откраднатите вещите били доброволно предадени, а други - иззети от заложна къща.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"