Мамят фирми с измислени услуги

Пращат фактури за дейности, които законът не налага

Опити за измама на строителни компании са хванали от Камарата на строителите в България (КСБ). В сайта си организацията предупреждава своите членове за зачестили опити да се предлагат и фактурират дейности, които не са задължителни за компаниите по закон като “годишно обслужване в професионалния регистър на строителите” например.

По закон всички строителни компании, които искат да извършват търговска дейности и да изграждат обекти по-големи от плевни или бараки, трябва да бъдат вписани в Централния професионален регистър на строителя към Камарата на строителите в България. Според извършваната от тях дейност и реализиран оборот те плащат за първоначалното вписване такса между 1200 и 30 000 лв., като отделно плащат и годишна такса.

“Длъжни сме да Ви информираме, че при получаването на подобни оферти и фактури, които трябва да платите, е добре внимателно да се запознаете и прецените дали ще се възползвате от тези услуги. Включването Ви в такива “регистри” и сайтове, евентуалните ползи и финансовите Ви ангажименти, са изцяло по Ваше решение. Подобни действия от Ваша страна не произтичат от изискванията на Закона за камарата на строителите”, обясняват от КСБ.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Наталия Малчева

Този уебсайт използва "бисквитки"