Марадона: В „Барса“ започнах с наркотиците

Футболната легенда Диего Марадона призна, че е започнал да взема наркотици още като играч на „Барселона“. Аржентинецът бе част от каталунския гранд от 1982-ра до 1984-та. Тогава Дон Диего е 24-годишен.

„Това беше най-голямата грешка в живота ми - довери Марадона в интервю за италианския Канал 5. - Наркотиците убиват. Вече 13 години съм чист и ако не бях спрял, щях да умра. Просто имах късмет...“.

Марадона за пореден път изрази възхищението си към своя сънародник Лео Меси.

„Голяма работа, че няма световна титла! - възкликна Марадона. - Аз съм на 56 години и не съм виждал по-добър друг играч от него.“

Междувременно Меси вкара пореден гол - за успеха на „Барса“ над „Реал Сосиедад“ с 5:2. Аржентинецът се разписа от дузпа, а останалите попадения бяха дело на Денис Суарес (2), Арда Туран и Луис Суарес.

„Денис е играчът, който може да замени Андрес Инисеста - каза треньорът на победителите Луис Енрике. - Той е още млад и трябва да се развива, но е на правилния път. За нас Иниеста е като Хари Потър, защото той прави магията.“

С тази победата и след 1:0 в първия двубой каталунците се класираха на полуфинал за Купата на краля. За 2 години и половина начело на клуба Луис Енрике превърна отбора в краля на плейофите. Под негово ръководство „Барса“ игра в 16 елиминационни двубоя (11 за Купата на краля и 5 в Шампионската лига). В тях тимът се оказа губещ само веднъж - през миналия сезон в най-комерсиалния клубен турнир. Тогава каталунците отпаднаха от „Атлетико“ (Мадрид) на 1/4-финал.

Часове след триумфа на „Барселона“ бе теглен жребият за полуфиналите за Купата на краля. Каталунците се разминаха с „Реал“, но двата тима могат да се срещнат на финала в турнира. Неймар (на снимката) и съотборниците му се изправят срещу „Атлетико“ (Мадрид), а Кралския клуб среща „Селта“.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"