Марадона дава $ 10 000 за главата на свой враг

МОСКВА – Диего Марадона започна свое разследване и иска помощ от всеки човек. Срещу 10 000 долара възнаграждение в графата „Търси се“ е този, който съобщил в социалните мрежи и разпространил „новината“, че аржентинският идол е умрял на мача с Нигерия.

Телевизионни кадри показаха как медицински екип изкарва изпадалия в несвят Марадона от ложата на стадион „Крестовски“ в Санкт Петербург.

Човек, представил се като Мати, съобщил на аржентински журналисти за кончината на Дон Диего със съобщение по мобилния телефон. „Ще обявят новината утре, това е желанието на семейството му“, казал Мати в 42-секунден запис. Лекарите опитали да го оправят с животоспасяваща инжекция в сърцето, но инфарктът покосил идола. Една от сестрите на Дон Диего припаднала като чула новината и не могла да се свърже с него.

Марадона изпратил съобщение по телефона на един от добрите си приятели сред журналистите Даниел Аркучи. В него пишело: „Кълна се в живота на майка ми и двамата ми внука, че нищо не се е случило.“ Твърдял, че не се е надрусал, а се напил с бяло вино.

„Вече говорих с моята кантора в Кларин – каза адвокатът му Матиас Морла. – Обещаваме награда от 300 000 песос (около 10 000 долара) за този, който дойде точна информация за човека, чийто глас е произнесъл тази гадост. Аз бях в Беларус, за да оправям документите на Диего. Сестра му не е успяла да се свърже с него и е припаднала. Това няма да остане без последствия.“

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Боян Бойчев, Владимир Памуков

Този уебсайт използва "бисквитки"