Марадона прободе "Наполи" в сърцето: Няма кой в Неапол да спре Меси

Няма футболист от "Наполи", който да спре Лионел Меси. С това изречение Диего Марадона отново взриви хора, които го обожават. Аржентинският идол е №1 за феновете в Неапол, които се надяват на чудо срещу "Барселона" в осминафинала на Шампионската лига.

"Благодарен съм на "Барса", защото клубът ме доведе в Европа и ми отвори вратите - каза Марадона. - После дадох всичко за "Наполи" и "Наполи" за мен. Бяха велики години за отбора и Аржентина. Вярвам, че "Наполи" може да направи чудото, но няма кой да спре Меси. Наслаждавам се на всеки негов мач."

Марадона спечели два пъти титлата в Серия А в края на 80-те и оттогава отборът не е бил шампион на Италия. В Аржентина има двубой в мненията дали дон Диего или Меси е по-велик заради факта, че капитанът на "Барса" не е спечелил нищо с националния тим освен олимпийско злато.

Жерар Пике, големият защитник на каталунците, определи стадион "Сан Паоло" в Неапол като "Храма на Марадона". Треньорът Кике Сетиен пък добави: "Обожавах да гледам Йохан Кройф и Марадона. Но Меси играе непрекъснато велики мачове и разликата е огромна."

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"