Мароко търси изненадата, Луис Енрике се скара на журналистите

Селекционерът на националния отбор на Мароко Уалид Реграги определи тима на Испания като фаворит преди мача на двата отбора утре на осминафиналите на световното първенство. "Ще бъде много труден мач, изправяме се срещу един от най-силните отбори в света, един от фаворитите за спечелването на Мондиала. Ако успеем да го отстраним, ще бъде изненада за нас и за цялата страна", каза специалистът на пресконференцията преди двубоя.

"Имаме проблеми с играчи, които са контузени и ще решим за състава в деня на мача. Независимо кой иска да играе, ще подберем само футболисти, които са 100% готови", обяви той.

"Познаваме добре испанския футбол. Имаме футболисти в Испания и сме очаровани от играта там. Това обаче не означава, че ще им бъде лесно. Всички мачове на това Световно първенство са финали", смята Реграги.

"Харесва ми личността на Луис Енрике и как успява да се справи със стреса, но мен ме интересува само футболът. Но е истина, че Енрике се справя фантастично и дава желание на много хора да се пробват в социалните мрежи", каза мароканецът за колегата си.

В същото време Луис Енрике се скара на медиите, които критикуват тима за загубата от Япония: "Имахме 10 лоши минути, десет от общо близо 300. Винаги се фокусирате върху лошото, а аз търся позитивното".

"Много съм мотивиран и съм убеден, че можем да постигнем добър резултат", добави испанецът.

"Не ме интересува толкова резултатът, колкото това отборът да играе добре. Ако правим нещата добре, нормално е да спечелим. Целта ни е да изиграем седем мача", разкри Луис Енрике

"Преди повече от година казах на играчите, че трябва да бият повече по 100 дузпи. За мен дузпите на се лотария. Ако си ги тренирал, динамиката на удара е по-добра. Вратарят също е важен, а ние имаме добри вратари. Дузпите са нещо, което имаме предвид", каза треньорът.

"Отношенията между Испания и Мароко са добри. В нашата страна живеят много мароканци и сме щастливи, че е така", каза още Луис Енрике. "Мароко е от отборите, които са в най-добра форма на това първенство. Ако някой ги подценява, това не е нашият отбор. Вероятно ще има моменти в мача, в които тимът на Мароко ще е по-добър от нас, но Испания ще търси победата, атакувайки", завърши треньорът.

 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"