Масова подкрепа от родителски и консервативни организации за законът против джендър пропагандата

Редица родителски сдружения и обществени организации със семейна, образователна и консервативна насоченост изпратиха отворено писмо до народните представители, с което изразиха своята подкрепа към законовите промени против пропагандата на нетрадиционна сексуално ориентация в системата на образованието сред хората под 18-годишна възраст.

Ето пълният текст на писмото:

Парламентът веднъж свръши качествена работа със законът срещу джендър пропагандата, сега е наш ред да покажем, че подкрепяме действия, които са в наш интерес и да не позволим те да бъдат отменени. Молим за подкрепа, харесвайте, споделяйте:
ОТВОРЕНО ПИСМО
ДО,
 
Всички парламентарни групи и независими народни представители, подкрепили измененията в Закона за предучилищното и училищното образование, приети на 07.08.2024г.
 
УВАЖАЕМИ НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ,
 
С настоящото писмо долуподписаните организации изразяваме своята категорична подкрепа за приетите в Народното събрание законови промени против пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в системата на образованието сред хората под 18-годишна възраст.
 
Обръщаме се към вас от името на редица родителски сдружения и обществени организации със семейна, образователна и консервативна насоченост. Всички ние вече години наред водим неравна битка срещу опитите образованието и законодателството в България да бъдат превърнати в заложник на нечия политическа идеология. Правим го като хора с различни политически възгледи, без каквато и да било партийна принадлежност, водени само и единствено от загриженост за децата на България и тяхното образование.
 
За нас това означава и битка за запазване на политическата неутралност в класната стая - място, където следва да се преподават умения, а не идеологии. Широкият пакет от "ЛГБТ+" предмети, теми и материали, които отдавна заляха класните стаи в редица държави по света, представлява движение с чисто политически и идеологически характер. Като такова то няма място в една политически-неутрална образователна среда. Надяваме се законовите промени, които бяха приети вчера, да гарантират неутралитета на класните стаи.
 
Още веднъж бихме искали да изразим подкрепата си за приемането на именно тези законодателни изменения. Тепърва ще следим и ще ви информираме за по-нататъшното спазване на обновения Закон за предучилищното и училищното образование.
 
С УВАЖЕНИЕ,
Сдружение "Родители Обединени за Децата"
Сдружение "Месец на Семейството"
Фондация "Консервативно Общество"
Фондация „Нашият дом е България“
Младежки Консервативен Клуб
Гражданско сдружение “Асоциация общество и ценности”
Консервативен Институт
TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"