МВнР предупреждава за интензивен трафик от Западна Европа към България през Сърбия

За очакван много интензивен трафик от Западна Европа към България през Сърбия, предупреждават от Министерството на външните работи. Причината е въвеждането на "отворена система" за плащане на пътни такси по новооткрития участък от магистралата между градовете Димитровград и Ниш от първи януари догодина.

Тя ще е приложима за превозните средства, идващи от България и пътуващи към Ниш, както и в обратната посока.

"Отворената система" за таксуване на автомобилите, преминаващи по новооткрития участък от магистралата между Димитровград и Ниш, ще бъде 190 сръбски динара в едната посока за леки автомобили. Това прави около 1,60 евро. Микробусите ще заплащат по 280 динара или около 2,40 евро. За автобусите таксата е 500 динара, а за товарните автомобили - 1 120 динара, което е под десет евро.

Таксите може да се платят в брой в левове и в евро, както и с банкова карта, допълват от Министерството на външните работи. Оттам предупреждават и за интензивен трафик по Коледна и Нова година и призовават всички, които са избрали Сърбия за празниците, да следят актуалното състояние на трафика от страницата на Автомобилния съюз в страната.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"