МВнР съобщи, че е в постоянен контакт с българските граждани, които искат да се приберат от Бейрут

Министерство на външните работи, чрез Посолството на Република България в Бейрут и чрез дирекция „Ситуационен център“, е в постоянен контакт с българските граждани и членовете на техните семейства, които са изразили желание да получат съдействие за прибирането си в България.

Към момента се проучват различните възможности за осигуряване на подходящи варианти за безопасното им отпътуване от страната.

При необходимост от съдействие, българските граждани в Ливанската република, могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Бейрут, на следния номер: +961 5 453 658, както и на телефонни номера за неотложни случаи в извънработно време: +961 81 302 552; +961 76 697 766. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на Консулската служба към Посолството: CONSULAR.BEIRUT@MFA.BG.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: crisis@mfa.bg.

Препоръчваме на българските граждани, при пътувания, временно или постоянно пребиваване в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката "Пътувам за…” на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"