Меган и Хари се оттеглят от кралското семейство

Елизабет II научила за решението на внука си от медиите

Херцозите на Съсекс принц Хари и Меган Маркъл официално се оттеглят от британското кралско семейство и всички задължения, които имат като негови членове.

Новината беше съобщена от съпрузите, които написаха в Инстаграм следното: "След много месеци на размисъл и внимателно обмисляне, тази година решихме да направим промяна, като започнем да изграждаме нова прогресивна роля в тази институция. Възнамеряваме да се оттеглим като "старши" членове на Кралското семейство и да работим, за да бъдем финансово независими, като същевременно продължаваме да подкрепяме изцяло Нейно Величество Кралицата. Именно с вашето насърчение, особено през последните няколко години, се чувстваме готови да предприемем тази стъпка. Сега планираме да балансираме времето си между Обединеното кралство и Северна Америка, като продължаваме да изпълняваме задължението си към кралицата, страната и нашите патронажи. Този географски баланс ще ни даде възможност да отгледаме сина си с признателност към кралските традиции, в които се роди, като същевременно ще предоставим на семейството ни необходимото пространство да се съсредоточи върху следващата глава, включително старта на новата ни благотворителна дейност. С нетърпение очакваме да споделим с вас пълните подробности за тази вълнуваща стъпка, тъй като продължаваме да си сътрудничим с Нейно Величество, принцът на Уелс, херцогът на Кеймбридж и всички заинтересовани страни. Дотогава, моля, приемете нашите най-дълбоки благодарности за вашата постоянна подкрепа".

Новината предизвика истински шок на Острова. Според британските медии кралското семейство, включително Елизабет II не са били уведомени за решението на Хари и Меган и научили новината от пресата.

Пред в. "Дейли мейл" източник от Бъкингамския дворец заяви, че Нейно величество е "изключително разочарована" от решенията и постъпките на внука си и съпругата му. Останалите членове на монархията също са ядосани на младото семейство.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"