Мегз обвинена за измама с луксозен джип (обзор)

Остава на свобода срещу 10 000 лв.

Районната прокуратура в Пловдив повдигна обвинения на 28-годишната дизайнерка Миглена Каканашева-Мегз, на приятеля й Румен Рончев и на братовчед й Антон Лесов по разследване за застрахователна измама.

От днес сутринта Мегз е обвиняема за подбудителство към обсебване в големи размери. Тя остава на свобода с мярка “парична гаранция” от 10 000 лева. 40-годишният й приятел Румен, който е шеф на транспортна фирма, ще отговаря като извършител. Той остава зад решетките за 72 часа. 33-годишният братовчед Лесов има същото обвинение, но е пуснат от ареста срещу “подписка”.

Според прокуратурата през септември м.г. в Пловдив Мегз склонила двамата мъже да задигнат джипа й “Мерцедес G350”, взет на лизинг от фирма за 98 560 лв. Причината – имала финансови проблеми и не можела вече да плаща месечните вноски за колата. Румен участвал в скрояването на плана, а братовчедът Антон бил убеден да отиде в полицията и заяви, че е оставил джипа пред заведение в квартала “Кючук Париж”, а на другата сутрин го нямало. Всъщност мерцедесът “кубче” на Мегз бил откаран в родния й град Раковски и паркиран в двора на роднина на Антон. Джипът си останал там през цялото време, докато жълтите сайтове се надпреварвали да съобщават “Автокрадци разплакаха Мегз”. Там го открили и опитните пловдивски полицаи, които разследвали кражбата. Оказало се обаче, че при престоя в Раковски оригиналният двигател на джипа е подменен.

Срещу арестувания транспортен бос Румен Рондев има и обвинение за най-обикновена кражба, извършена навръх Новата 2018 г. Събрани били доказателства, че на 31 декември 2017 г. той задигнал два броя спойлера от влекач “Мерцедес” за 1800 лв.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"