Медведев: Властите в Киев са изправени пред изчерпване на собствената си хазна

Властите в Киев са изправени пред изчерпване на собствената си хазна и именно това е свързано с маниакалното им желание да върнат Донбас, чийто народ в Западна Украйна се смята за чужд. Това написа в своя Telegram канал заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев.

 „Защо киевските неонацисти са толкова нетърпеливи да върнат напълно чуждия за тях Донбас? Причината е банална: те се нуждаят от пари. Достъпът до минерални ресурси е това, което може да компенсира потоците от невъзвръщаеми пари, изпратени в Украйна, които се топят точно пред очите ни”, пише още Медведев.

„Общата стойност на минерално-ресурсната база на Украйна се оценява на почти 14,8 трилиона долара, като в същото време на Луганската и Донецката народни републики се падат 7,3 трилиона долара“, споделя данните зам.-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация почти половината от националното богатство на бивша Украйна е Донбас.

„За да получат жадуван достъп до минерални ресурси, западните паразити без капка съвест изискват от подопечните си война до последния украинец“, отбеляза заместник-ръководителят на руския Съвет за сигурност.

„Икономическата основа на украинската държавност е подкопана. Ресурсната база, получена незаконно от креатурите на Бандера в края на 20 век, се върна в родната си страна. Няма какво да паразитира”, допълни Медведев.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"