Медведев: Преговорите със САЩ по темата за ядрените оръжия не са по-полезни от преговорите за примирие с Хитлер през 1945 г.

Преговорите между Русия и Съединените щати за намаляване на ядрените сили (стратегически настъпателни оръжия, СТАРТ) без предварителни условия не биха имали повече полза от хипотетичното примирие между СССР и нацистка Германия през 1945 г. Това написа в Телеграм заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев, коментирайки инициативата на Вашингтон.

 „Поредната грубост на американците, помислете за това, САЩ водят почти пълноценна (и в никакъв случай хибридна) война с нас и желаят на страната ни стратегическо поражение. Следователно преговорите по темата за СТАРТ с Америка не са по-полезни от преговорите за примирие с Хитлер през 1945 г.“, написа още Медведев.

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви готовност за преговори за намаляване на ядрените оръжия с Русия, Китай и Северна Корея без предварителни условия. Така американският лидер отговори на присъждането на Нобеловата награда за мир на японската асоциация на оцелелите от атомна бомба Хиданкьо.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"