Медицинската сестра слезе от перваза на Партийния дом

Медицинската сестра Бойка Анастасова, която излезе като протест на перваза на бившия Партиен дом и вдигна Националната служба за охрана на крак, се прибра в сградата на Народното събрание.

"До 4 часа си седяхме добре в сградата, след това влязоха господата, които се опитваха психологически да полагат някакви подходи да излезем, но ние си седяхме кротко", коментира тя.

"Мен ме притесняваше, че те ни блъскаха и ни биеха преди това, подгониха ни като кучета и всеки тръгна да бяга. Когато видях, че нахлува група към мен, как да реагирам. Аз бягах от тях, докато те ме гонеха. Блъскаха една от колежките. Дърпаха ме и ме блъскаха и мен" заяви пред БТВ Анастасова.

"Нямам гаранция, че тия хора тука не биха злоупотребили с мъжката си сила", каза още медицинската сестра.

На въпрос, защо са останали в сградата на бившия Партиен дом, Анастасова отговори: "Парламентарната комисия се измъкна точно след 3 минути работа, затова останахме. Ние поставихме нашите искания на министър Ананиев - едните са засега без отлагане, а другите да бъдат изпълнени в срок. Не може да се изричат само лъжи", каза тя.

Репортер на "Труд" видя, че в момента в залата, в която заседава Комисията по здравеопазване в бившия Партиен дом, ситуацията е спокойна, вътре все още са сестрите Мая Илиева, Бойка Анастасова, Димитрия Димитрова, Надежда Мргинова и Мариета Шарапчиева. Мая Манолова няколко пъти разговаря с тях.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"