Медицински сестри от детските ясли помагат при раздаването на пенсиите

Започва дезинфекция на православните храмове във Варна

Медицински сестри от общинските детски ясли се включиха в кампанията по раздаване на пенсии в пощенските клонове във Варна.

До 23 април те ще дезинфекцират ръцете на възрастните хора и ще им раздават предпазни маски. Заедно с медсестрите дежурят и служители, които помагат за спазване на правилата за безопасност. Същата организация е създадена и в офиса за плащане на местни данъци и такси на пл."Мусала", който временно бе предоставен от общината на Бюрото по труда, за да се оптимизира процеса по регистрация на безработни.

Продължава и кампанията за раздаване на предпазни средства на пенсионерите пред 30 магазина за хранителни стоки. Повече от 60 доброволци са раздали над 18 400 маски на пазаруващи в часовете от 8,30 до 10,30 ч, съобщиха от общината. В инициативата участват и представители на сдружение "Варна - Европейска младежка столица", студенти от Медицинския университет, Техническия университет, младежи от БЧК.

Заради предстоящите празници Цветница и Великден екипи на общинското предприятие "Дезинфекция, дезинсекция и дератизация" се подготвят за щателна дезинфекция на 22 православни храма в морската столица. По график, подготвен съвместно с Варненската и Великопреславска митрополия предстои да бъдат обработени вътрешните пространства в църквите и прилежащите външни зони.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Даниела Фархи, кореспондент на "Труд" във Варна

Този уебсайт използва "бисквитки"