Международна музикална академия се провежда шеста година във Видин 

За шеста поредна година във Видин се провежда международна музикална академия за цигулка, пиано и виолончело. В академията млади талантливи инструменталисти усъвършенстват уменията и знанията си под ръководството на преподавателите от САЩ Ченг Чау - виолончело, и Бланка Беднарз – цигулка, каза за в. Труд Мирослав Кръстев, директор на Симфониета -Видин с участието на която се провеждат заниманията. Двамата задокеански преподаватели за поредна години ръководят музикалната академия във Видин.

В години международната музикална академия, която се провежда през лятото във Видин се утвърди, като предпочитано място за обучение на млади музикални таланти.  Академията е шанс за участващите тази година четиримата студенти, които имат възможност да натрупат опит  и да имат своите концертни изяви с професионален симфоничен оркестър. Мирослав Кръстев е категоричен, че ползата от академията е взаимна-както за обучаващите се млади творци, така и за оркестъра. Защото младите хора имат различно светоусещане и дават свежа енергия и сила на оркестрантите от Симфониетата, което значително подобряване атмосферата на работа в оркестъра.

Музикалната академия се провежда в продължение на шест дни и тази вечер в зала „Филхармония“ във Видин ще е заключителния концерт на музикантите.

В програмата са включени произведения на Йохан Халворсен, Мориц Мозковски, Роберт Шуман, Хенрик Виенявски и Ян Сибелиус. Диригент е преподавателят маестро Ченг Чау.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Ирена Данаилова

Този уебсайт използва "бисквитки"