Мексико уволни Хайме Лосано след Копа Америка

Хайме Лосано беше уволнен от поста старши треньор на националния отбор на Мексико след отпадането от груповата фаза на Копа Америка, съобщиха от футболната федерация на страната, съобщи БТА. 

На Лосано беше предложен шанс да продължи като асистент до Мондиал 2026, преди да се върне на поста старши треньор до 2030-та, но 45-годишният специалист отхвърли предложението, добавят от централата.

Мексико ще бъде домакин на световното първенство по футбол през 2026 година заедно с Канада и САЩ.

"След Копа Америка направихме анализ, за да видим къде сме допуснали грешки и къде имаме успех, за да преценим къде да се подобрим. На Хайме Лосано беше предложен договор до 2030 година, в който през периода 2024-2026-та той ще бъде асистент на по-опитен мениджър за домашното световно първенство", се казва в изявление на федерацията.

"Лосано ни информира, че не желае да продължи. Ние уважаваме неговото решение, признаваме големия му професионализъм, капацитет и отдаденост", добавят от централата.

Треньорът, който прекара само една година на поста, изведе Мексико до титлата в турнира "Голд къп" през 2023-та и достигна финала на КОНКАКАФ Лигата на нациите по-рано тази година, където тимът допусна поражение от САЩ.

Бившият национал на Мексико записа 10 победи, 4 равенства и 7 поражения по време на периода си начело.

Местните медии твърдят, че Хавиер Агире ще замени Лосано като селекционер на Мексико за третия му престой, след като беше треньор на отбора на Мондиал 2002 и Мондиал 2010.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"