Меркел и Путин са обсъдили борбата с COVID-19 по телефона

Държавният глава на Русия Владимир Путин и германският канцлер Ангела Меркел са провели телефонен разговор, в рамките на който са обсъдили мерки за борба с новия коронавирус, предава TACC, като се позовава на информация от пресслужбата на Кремъл.

„Особено внимание обърнаха на борбата с пандемията от коронавирус“, се казва в съобщението. „Беше договорено да се поддържат двустранни контакти между специализираните министерства", отбелязат от Кремъл. Страните подчертаха важността на тясната координация на международните усилия срещу разпространението на коронавируса с активното участие на Световната здравна организация (СЗО).

Кремъл отбелязва, че проблемите с разрешаването на конфликта в Украйна са разгледани подробно. Путин и Меркел са подчертали необходимостта от последователно прилагане на Минските споразумения и решенията, приети на срещите на върха в „нормандски формат". „По-специално бе отбелязано, че украинските власти трябва да изпълняват задълженията си по политическите аспекти на споразумението, включително да осигурят специалния статус на Донбас чрез закон", се казва в съобщението на пресслужбата.

Освен това Путин и Меркел са обсъдили въпроси, свързани със Сирия и Либия, както и настоящата ситуация на световния пазар на петрол. Телефонният разговор е бил иницииран от германската страна.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"