Меси не спира да чупи рекорди

Лионел Меси е абониран за рекорди, а почти всяка седмица се появява нов. При победата с 4:2 на "Барселона" над "Валенсия" аржентинецът вкара два пъти. И така стана единственият футболист в историята на Примера дивисион с по над 40 попадения във всеки от последните 8 сезона. Меси също е сам на върха за този период с 25 или повече гола само в първенството.

За да стигне до 41 попадения във всички турнири този сезон, Лео се нуждаеше само от 40 мача. Благодарение на Меси "Барселона" отново е на две точки от лидера "Реал" макар и с двубой повече. Срещу "Валенсия" първият гол на Меси бе от дузпа за спъване на Луис Суарес от французина Елакуин Мангала, който получи и червен картон.

Комична ситуация се получи на пресконференцията на "Камп Ноу", където един от репортерите заспа. А треьнорът на "Барса" Луис Енрике два пъти се опита да го събуди. И след успешната мисия добави: "Явно съм доста скучен."

"Битката за титлата е в разгара си и нищо не е решено - каза Андрес Иниеста. - Ще имаме достатъчно шансове, за да настигнем "Реал"."

Голямото "Ел Класико" предстои през април и ще е на стадион "Сантяго Бернабеу". В първия мач между титаните "Реал" изравни за 1:1 в последната минута с гол на обичайния заподозрян - Серхио Рамос.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"