Меси с нов супер рекорд

Лионел Меси направи нов супер рекорд. Въпреки че трябва да се примири да е в годината на Кристиано Роналдо, аржентинският идол не се дава. И вече е първият футболист с 350 гола в испанската Примера дивисион. С двата си гола за 2:0 на „Барселона“ срещу „Алавес“ нападателят има 351 попадение. А можеха да са с едно повече, ако не бе изпуснал дузпа.

В историята на петте големи европейски първенства Меси все още е втори. Легендата на „Байерн“ Герд Мюлер има 365 гола в Бундеслигата, но да падне и този рекорд изглежда само въпрос на време. В последните девет сезона Меси има минимум 23 и максимум 50 попадения в последните девет сезона.

Дебютният гол на Лео бе срещу „Албасете“, когато бе едва на 17 години през 2005-а. Това бе и единственият за този първи сезон с марка Меси. В Примера аржентинецът има 274 гола с левия крак, 63 с десния и 14 с глава. Един от тези 14 бе отбелязан с ръка, която не бе видяна от съдията, но се брои официално за удар с глава. На „Камп Ноу“ Меси е вкарал 200 пъти, а на чужд терен – 151. В кариерата си четири пъти нападателят спечели наградата „Пичичи“ за голмайстор №1 на първенството. Общо 102 пъти Меси е отбелязвал повече от веднъж. Три пъти заби по 4 гола, 26 пъти по три. Меси не е вкарвал само в 1-ата, 2-ата, 10-ата, 34-ата и 69-ата минута. Най-често се е разписвал в 90-ата – пет пъти и още 18 пъти в добавеното време.

В същото време „Атлетико“ се събуди и разгроми „Лас Палмас“ с 5:1 като гост. Новакът „Жирона“ взе първа победа – 1:0 над „Малага“.

В трета лига вторият тим на „Валенсия“, воден от Любо Пенев, постигна впечатляващо 4:1 над „Пералада“. С новата победа отборът е лидер в класирането на трета група на Сегунда „Б“.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"