Методът "Hitman" е използван при убийството на лидера на Хизбула: Невидимата субстанция в "смъртния поздрав"

Методът "Hitman" е използван при ликвидирането на лидера на Хизбула. Невидимото GPS вещество в "смъртния поздрав" е методът, приложен от иранеца, който "продаде" Хасан Насрала на израелците, пише Newsweek.ro.

Разбра се как точно израелците са успели да се доберат до точното място, където се e укривал лидерът на Хизбула. Всичко изглежда е започнало с мъж в Иран, който се е ръкувал с Хасан Насрала, като е приложил невидимо вещество, което Израел е бил способен да проследи чрез GPS, пише Al Hadath.

Методът "Hitman", използван при убийството на лидера на Хизбула и невидимата субстанция в "смъртния поздрав"

Доклад на саудитския новинарски канал Al Hadath, потвърден от Israel National News, разкрива, че мъж, който е от Иран, е успял да се свърже с лидера на Хизбула Хасан Насрала под претекст за среща. Тогава е намазал ръката му със специално вещество, което може да бъде проследено от врага.

Тази усъвършенствана технология за шпиониране е позволила на израелските служби да проследят точната локация на Насрало, улеснявайки въздушния удар, който доведе до елиминирането му. Такъв метод, който изглежда взет от научнофантастични филми, е използван и в известна видеоигра (Hitman 3) при опита да се неутрализира "Агент 47", добре познатият убиец от поредицата игри "Hitman" в "Мисия "Недосегаем".

Атаката, извършена миналия петък, е резултат от сложна и дълго планирана операция, която извади наяве дълбокото проникване на израелските разузнавателни служби в структурите на Хизбула.

Бункерът, в който се е криел Хасан Насрала, е ударен с "80 тона бомби", пише The Wall Street Journal.

Световните медии докладваха, че безжизненото тяло на лидера на Хизбула е намерено непокътнато, което предполага, че смъртта му е причинена от задушаване, след като газовете, освободени от бомбардировката, са влезли в помещението, където се е намирал, допълва Newsweek.ro.

Заедно с Насрала израелската атака уби и 20 други терористи, включително Али Карачи, командир на Южния фронт на Хизбула.

TRUD_VERSION_AMP:6//
Публикувано от Петя Кузева

Този уебсайт използва "бисквитки"