Механици сдобрявали Хамилтън и Шерцингер

„Мерцедес“ едва ли може да има някакви претенции към звездния си пилот Люис Хамилтън, който снощи застана на старт в Мексико в търсене на трета титла с тима и общо четвърта в кариерата си. Но „сребърните стрели“ помнят и други времена. Сред механиците на отбора се носи легендата, че личното щастие на пилота е точно толкова важно, колкото и техническата изправност на колата му. Историята се потвърждава и от бившия им колега от „Макларън“ Марк Прийстли.

„Люис беше много емоционален, това беше слабата му страна – спомня си Прийстли времената, в които Хамилтън бе пилот на тима от Уокинг. - Връзката с Никол Шерцингер беше ключова за представянето му на пистата. Те преживяха и добри, и лоши моменти, а от резултата в състезанието веднага можеше да разберете как са в момента. Колеги от „Мерцедес“ са ми разказвали, че в първите месеци при тях са се грижели най-вече как да задържат Люис и Никол заедно.“

Дали заради емоциите покрай шанса да спечели титлата, но Хамилтън не успя да спечели поулпозишън за старта в Мексико. Той остана 3-и в квалификацията, а първото място на старта си осигури Себастиан Фетел („Ферари“).

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"