Милиони фенове почитат паметта на Матю Пери

Комедийният актьор от “Приятели” почина на 54 години

Водеше дългогодишна битка с алкохола

Смъртта на Матю Пери шокира световната публика и минути след неочакваната новина милиони хора изпълниха социалните мрежи с почит към паметта му като споделяха сцени и снимки от ролята, която го направи глобална комедийна звезда - Чандлър Бинг от “Приятели”.

Матю Пери е починал на 54 години в дома си в Лос Анджелис - източници от полицията съобщиха, че актьорът е намерен мъртъв в своето джакузи, без следи от насилие.

Той участва във всички 234 епизода и 10 сезона на “Приятели”. Други известни продукции с негово участие са филмите “Бързата работа”, “Девет ярда”, “Призовка за Сара”, “Десет Ярда” и “Историята на Рон Кларк”.

Миналата година той издаде своята биографична книга “Приятели, любовници и голямото ужасно нещо”. В мемоарите си звездата откровено споделя за връзките си, пристрастяването и преживяванията си на снимачната площадка на най-популярната ситуационна тв комедия на всички времена “Приятели”.

През години има много новини около Матю Пери, свързани с неговите здравословни проблеми, зависимостите му към алкохол и наркотици. През 1997 г., по време на снимките на сериала “Приятели”, Матю преминава 28-дневна програма за лечение на пристрастяването му към викодин, мощно болкоуспокояващо. По-късно в интервю с Лари Кинг призна, че го приема “главно с цел да пие по-малко алкохол”.

В една необикновена история, която само той може да разкаже - и по сърдечния, забавен и познат начин, Матю Пери разкрива историята на разбитото семейство, в което е отгледан, желанието си за признание, което го е довело до славата, и празнотата вътре в него, която не може да бъде запълнена дори от най-големите му сбъднати мечти.Той описва подробно мира, който е открил в трезвеността и как се чувства, спомняйки си за “Приятели”, споделя истории за своите колеги и за други звезди, които е срещнал по пътя.

Пери е роден на 19 август 1969 година в Уилямстаун, Масачузетс, САЩ, в семейството на журналистката Сюзан Пери и актьора Джон Бенет Пери. Родителите му се развеждат, докато е още бебе и Матю се премества да живее в Отава, Канада с майка си. В Канада майка му работи като прессекретар на канадския министър-председател Пиер Трюдо.

Общо в кариерата си е номиниран четири пъти за награда “Еми”.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"