Министър Боил Банов се срещна с македонския премиер Зоран Заев в Скопие

Министърът на културата Боил Банов се срещна с македонския премиер Зоран Заев и министъра на културата Асаф Адеми в Скопие, съобщават от Министерството на културата. Премиерът Заев изтъкна добрите икономически взаимоотношения между двете страни и посочи, че с поставянето на специален акцент върху културата, младежта и взаимодействието в областта на образованието и спорта се прави позитивна стъпка в изграждането на приятелството между двете страни. Той също така благодари за голямата подкрепа, която оказва България за пълноправното членство на Македония в ЕС и НАТО.

По време на разговорите и двамата изразиха увереност, че успешното сътрудничеството и планираните дейности между двете страни ще продължат със същата интензивност. В момента се работи по продължаването на спогодбата за сътрудничество в областта на културата.

На срещата присъстваха още съветничката по култура на македонския министър-председател Цветанка Ласкова, българският посланик в Скопие Иван Петков и директорът на Българския културен институт в македонската столица Светлана Славова.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"