Министър Кирил Петков отговаря на въпроси на граждани и медии във фейсбук (НА ЖИВО)

Във фейсбук страницата на Министерския съвет стартира рубриката „Властта говори! Открито“, в която членове на правителството ще отговарят на въпроси на граждани и медии. Първи в рубриката участва министърът на икономиката Кирил Петков.

Въпросите към него могат да бъдат задавани във фейсбук страницата на МС както по време на излъчването, така и предварително публикувани в коментарите под видео анонса на министъра.

Небостъргач в "София Тех Парк"

Поредна глупост е намерението да се построи небостъргач в "София Тех Парк". „Смущаващ е начинът, по който е възложен, без търг и поръчка“, заяви Петков. „Държавната консолидационна компания го възлага на държавната фирма "Монтажи", а тя го дава на трета фирма. Задачата й са три неща - да проектира сградата, да я строи и да ѝ направи надзор“, обясни още министърът и съобщи, че подготвя сигнал до прокуратурата. „Бъдещето на този проект е той бъде прекратен, въпросът е как да се върнат парите“, каза още той.

Заводът за електромобили  на Next.e.GO

На въпрос дали теренът, който фирмата е предпочела край Ловеч, е на братя Домусчиеви, Петков отговори, че теренът е техен. „Когато фирмата дойде за разговори в България, те обиколиха и обсъдиха всичките налични терени и за тях възможността за добре обучена работна ръка беше основополагаща, тъй като те искат да наемат 1000 служители. В Пловдив им хареса локацията, но там се страхуваха за работната ръка“, каза още министърът. Спрямо мажоритарната собственост, тя била изцяло немска. „Аз исках да сме сигурни, че ще отворим завод за електромобили в България“, категоричен бе той.

TRUD_VERSION_AMP:3//
Публикувано от Катерина Ковачева

Този уебсайт използва "бисквитки"