Министър Красимир Вълчев: 500 училища и детски градини ще бъдат ремонтирани с европари

500 училища и детски градини ще бъдат ремонтирани през тази и следващата година по оперативна програма „Региони в растеж“ и по програмата за развитието на селските райони. Това каза образователният министър Красимир Вълчев, който беше в Кърджали заедно с премиера Бойко Борисов, съобщщиха от МОН.

За новия програмен период ще бъдат обновени 140 професионални гимназии, което по думите ма Вълчев е доказателство, че професионалното образование е приоритет.

"Ще продължим да преструктурираме приема и да даваме приоритет на онези училища, които обучават по технически и аграрни специалности", каза министърът пред учителите в Професионалната гимназия по селско и горско стопанство. Сградата се ремонтира със средства от ОП "Региони в растеж" за 1,3 млн. лева. Ремонтните дейности се състоят в смяна на дограмата, саниране на сградата, хидроизолация на покрива и довършване на оградата на училището.

Специално в гимназията по селско и горско стопанство в Кърджали, която е с регионално значение, обновяването включва и учебно-техническо оборудване.

Министър Вълчев обяви, че в две от шестте училища, ремонтите ще приключат до началото на годината. За другите ученици е намерена материална база. Министърът е разговарял с ръководството на Пловдивския университет, които ще предоставят стаи в сградата на своя филиал в Кърджали. Вълчев подчерта, че в Кърджали в най-голям процент от всички градове учениците ще се ползват от обновена материална база.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"