Миро загуби близък в Елин Пелин: Ще ни липсваш, г-н доцент, приятелю! 

Жертвата на смъртоносните взривове край Елин Пелин, 49-годишният доцент Петър Шишков, е бил близък с едни от най-големите звезди на родната поп музика. 

Преподавателят в Минно-геоложкия университет е представител на гилдията на пиротехниците в България, дизайнер на шоу програми с фойерверки. Любимата му професия, която по ирония на съдбата, отне и живота му, го е свързала в дългогодишно приятелство с Миро. 

"Със свито сърце научих, че нашият приятел и автор на пироефектите на концертите не е между нас. Ще ни липсваш, г-н доцент, приятелю! Молим се за дъщеря му, само на 20 години, също пострадала при инцидента", написа във "Фейсбук" обичаният от цяла България изпълнител. Той призова последователите си да дарят кръв за дъщерята на Петър, Криси, която се бори за живота си. 

Кристина беше извадена от взривилия се склад с 85% обширни изгаряния и с инхалация на отровни газове, а от "Пирогов" определиха състоянието на 20-годишното момиче като "тежко с лоша перспектива".

Певецът Краси Аврамов също скърби за прочутия в арт средите доц. Петър Шишков. 

"Петьо Шишков или Петьо Зарята, както го наричаха, е човекът, който е загинал в склада за пироефекти в Елин Пелин. Работих с него, откакто беше малко момче. Той бе човек с огромни мечти и смела фантазия. Имахме големи планове да създаваме красота. Магията, която създаде на концерта ми "Български свят" в Античния театър Пловдив, винаги ще се помни. Винаги ще си ни в сърцата! Огромни съболезнования към семейството и приятелите му", изказа съболезнованията си към близките на 49-годишния Петър и певецът Красимир Аврамов.

TRUD_VERSION_AMP:9//
Публикувано от Петя Кузева

Този уебсайт използва "бисквитки"