Мистериозен монолит в пустинята Невада е премахнат от властите

Мистериозен монолит, който се появи от нищото миналата седмица в пустинята Невада, близо до Лас Вегас, беше съборен и преместен от властите. Как се е появил там, продължава да бъде загадка, но полицията в Лас Вегас публикува няколко снимки, които биха могли да дадат улики за лъскавите призми, създали истерия в интернет след пандемията от Covid-19.

"Все още не е известно как обектът е попаднал там или кой може да бъде отговорен", заявиха от полицията в Лас Вегас в петък в поредица от публикации в социалната мрежа "X", обявявайки премахването на светещата призма.

Откриването му предишния уикенд и бързото му отстраняване поради опасения за обществената безопасност и околната среда съживи мистерията от пандемичната ера, която завладя въображението на обществеността. Тогава лъскави монолити, подобни на обекта в "2001: Космическа одисея" на Стенли Кубрик, започнаха да се появяват по целия свят. В хитовия филм огромни черни монолити се появяват с помощта на извънземна раса.

Полицейските екипи за търсене и спасяване в Лас Вегас откриха обекта близо до връх Гас, част от огромния Национален резерват за диви животни. 

Това е най-новото откритие от поредицата мистериозни монолити, появили се от 2020 г. насам. През ноември същата година подобен метален монолит е открит в пустинния пейзаж на щата Юта.

Тогава снимки на такива обекти бяха заснети в Румъния, централна Калифорния, Ню Мексико и на известната улица Фримонт в центъра на Лас Вегас. Всички монолити изчезнаха толкова бързо, колкото и се появиха.

Монолитът от Юта, за който се смята, че е първият от поредицата, е бил вграден в скалата в район, толкова отдалечен, че служителите не разкриват веднага местоположението му от страх, че хората ще се изгубят, докато се опитват да го намерят. Но интернет детективите бързо намериха координатите и орди от любопитни туристи пристигнаха нетърпеливи да видят и докоснат обекта, унищожавайки растенията с колите си и оставяйки след себе си купища отпадъци. Властите заявиха, че същите опасения са ги накарали да съборят последния монолит в САЩ.

"Той е бил незаконно инсталиран на федерална земя, създадена за защита на редки животни, диви растения и пустинни костенурки", заявиха от полицията. Резерватът за диви животни в пустинята е най-голямото убежище за диви бозайници извън Аляска и е два пъти по-голям от американския щат Роуд Айлънд.

Полицейското управление докладва, че обектът е на тайно място, докато властите се опитват да намерят най-добрия начин да съхранят масивната конструкция, изработена от отразяващ метален лист, който е излят в призма и монтиран с пръти от ковано желязо и бетон.

TRUD_VERSION_AMP:3//
Публикувано от Петя Кузева

Този уебсайт използва "бисквитки"