Мистерия около Роналдо и Португалия

Какво се случва между Кристиано Роналдо и Португалия? След Мондиал 2018 нито веднъж кавалерът на „Златната топка“ не е викан в националния отбор. Първоначално обяснението бе да му се даде шанс да се концентрира върху „Ювентус“. Сега обаче това е факт.

Без Роналдо националният на Португалия спечели групата си от първа урна на Лигата на нациите след 0:0 като гост на Италия. На „Сан Сиро“ еврошампионите от 2016-а не показаха почти нищо в атака, но и „скуадрата“ почти не ги затрудни. Най-паметен бе 100-ият двубой на италианския защитник Джорджо Киелини.

Роналдо все още е част от отбора – каза селекционерът Фернандо Сантуш. - Нямам съмнение в това.“

Кристиано е на първо място по мачове и голове за Португалия. В 154 двубоя нападателят се разписа 85 пъти. Единствено иранецът Али Даеи е вкарвал повече за своя национален тим – 109 попадения.

Португалия ще бъде домакин на финалния турнир в първа урна на Лигата на нациите, който ще е през юни. Тимът не може да бъде достигнат от Италия или Полша.

В същото време Турция изпадна от втора урна на новия турнир. Победата на Швеция с 1:0 край Босфора даде шанс на „тре конур“ да се борят във финален дуел с Русия за първата позиция в групата. Шотландия ще има подобен мач с Израел, след като разгроми Албания с 4:0 в Тирана.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"