Михаела Филева и Миро с приз за „Модна икона“

Академията за мода раздаде отличията си за 2022 година

Актрисата Мария Бакалова спечели статуетката в категория „Изкуство“

Водеща на събитието бе певицата Марина Кискинова

Академията за мода връчи традиционните си годишни отличия за най-стилни българи „БГ модна икона“ за 2022 година. 
Актрисата Мария Бакалова спечели статуетката в категория "Изкуство". Нейната награда беше обявена два дни преди събитието и тя благодари на Академията и председателя й проф. Любомир Стойков в специално видео в социалните мрежи. Звездата от „Борат 2“ посвети наградата си на жените с най-голяма заслуга за стила й - майка й и нейната личната стилистка Джесика Пастър.

Поп певецът Миро и колежката му Михаела Филева спечелиха статуетките в категория „Музика“.  Наградата за медии и журналистика отиде при Георги Любенов, а Десислава Стоянова бе отличена в категория „Телевизия“. Моделът Елена Караколева бе избрана за  модна икона в категория „Лайфстайл“.

„Годишните награди "БГ модна икона" все повече се утвърждават като незаменим стимул за по-висока визуална култура, естетика на външността и поведението. Това отличие е възнаграждение за стремежа към висок стил и класа в общуването и публичната изява. Моите горещи адмирации за новите победители“, коментира председателят на Академията за мода проф. Любомир Стойков.

Той връчи сертификатите на новите стипендианти на "Златна игла" - Иванина Иванова и Рая Виктор, студенти по моден дизайн от Националната художествена академия.

 Лице на "БГ модна икона 2022" беше българският модел Никол Предьова, а водеща за поредна година беше певицата Марина Кискинова.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"