Мицкоски: Новото македонско правителство ще положи клетва под конституционното име на страната

Конституционното име на държавата е ясно и не трябва да имаме двойни стандарти, да се чувстваме безотговорни пред гражданите или да ги мамим. Това каза лидерът на ВМРО-ДПМНЕ и мандат за съставяне на новото македонско правителство Християн Мицкоски, съобщава Kosovo-online.

В интервю за телевизия „Сител” Мицкоски обяви, че в клетвата, която ще положи бъдещото правителство, ще използва конституционното име на държавата, както го прави при посещения в чужбина.

"Въпреки това, в ежедневната употреба и когато правя изявления в страната, ще използвам името "Македония". Ние не можем да искаме от гражданите да спазват законите и сами ги нарушаваме", добави Мицкоски.

Председателят на македонския парламент Африм Гаши насрочи заседанието за избор на новото правителство на Северна Македония за събота от 11:00 часа.

Новото правителство, предложено от Мицкоски, ще има 24 членове. Освен министър-председателя ще има още 23 вицепремиери и министри, 20 от които с ресори. В кабинета на Мицкоски 15 члена са от коалицията, водена от ВМРО-ДПМНЕ, шестима от коалицията ВРЕДИ и двама от ЗНАМ.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"