Млада жена призна, че вързала кабел да краде ток от улични лампи

Неправомерно захранване на къща без ток от уличното осветление засякоха съседи в Попово и известиха общината и полицията. Жилището, което било с прекъснато захранване отдавна, изненадващо почнало да свети вечер, докладвали гражданите.

При проверките се оказало, че двама мъже и жена, квартиранти на този адрес, си организирали безотчетна доставка, разчитайки на уличните лампи. Бил пуснат кабел, който осигурявал работата на една крушка и вероятно малко телевизорче, казаха от полицията. Иначе в къщата се отоплявали с въглища.

При разпитите двамата мъже заявили, че незаконното свързване към мрежата било направено от жената. 34-годишната С.Д. от Ямболско признала, че тя е пуснала жицата, вероятно за да прикрие мъжете в квартирата.

Съседите коментираха, че нямало как да се прави следствен експеримент за потвърждаване на уменията й. Квартирантите били наети за селскостопанска работа в Попово.

Предполага се, че къщата е захранвана само няколко дни преди да бъде разкрита кражбата на ток. По случая е образувано бързо производство.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Антоанета Марчева, кореспондент на "Труд" в Търговище и Разград

Този уебсайт използва "бисквитки"