Младеж на тротинетка изпреварва коли със 70 км/ч

Има каска, но тя ще се откъсне с главата му, коментират във фейсбук

Детето в Плевен загинало от скоростта

Зоват КАТ да глобява самоубийците на дъски с две колела

Младеж на тротинетка бе сниман да кара с повече от 70 км/ч по пътя от Пловдив към Пазарджик. Клипът направил с телефона си шофьор на лек автомобил, който се движел с 69 км/ч и бил задминат от самоубиеца на дъската с две колела.

Според Закона за движение по пътищата максимално разрешената скорост за тротинетките е 25 км/ч и на шофьорите им е забранено да карат по улици и пътища, на които е позволено скорост над 50 км/ч. От записа се вижда, че тротинеткаджията е с каска. Но потребители в социалните мрежи коментираха, че при катастрофа с такава високата скорост каската ще се откъсне заедно с главата му. Други пък напомниха, че пловдивският КАТ започна масови проверки по “нидерландския метод”, при които спират по 10 автомобила едновременно. “Проверявайте и глобявайте и по 10 тротинетки едновременно!”, зоват шофьорите.

В Плевен общинският съвет решаваше дали да конфискува временно тротинетките на нарушителите, както това вече прави общината в Сливен от юли. На 27 август вечерта 16-годишно момче падна на улица в плевенския квартал “Дружба”, счупи си черепа и издъхна в болница. От прокуратурата в града уточниха, че то е влязло с висока скорост в дупка, засипана след ремонт с чакъл. Фирмата, която направила изкопа същия ден, била длъжна да асфалтира мястото, но в срок от 14 дни.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"