Много скоро на “Почтените” ще бъде потърсена отговорност

Агонизиращият Кирил Петков си позволи нещо, което за целия 33-годишен Преход си е позволявал единствено Сергей Станишев. 

Днес на разпит в ДАНС беше привикан разследващия журналист и издател Недялко Недялков, за да даде обяснения кой му е предал видеото, което показва как премиерът и секретарката му Лена вечерят в петзвезден хотел в Солун. 

Това, че Простото е поръчало такава акция мен лично не ме изненадва. Още в началото на политическата си кариера, този човек показа, че притежава престъпно мислене. Помним Декларацията му с невярно съдържание. 

Това, което обаче ме изумява е, че ДАНС се оставят да бъдат използвани, като бухалка срещу инакомислещи журналисти. Та на журналистите това им е работата - да питат и информират обществото.

Ако някой в последните месеци е поставил националната сигурност под заплаха това със сигурност не е Недялко Недялков, а самият поръчител на акцията срещу него.

Примери много:
1. Едноличното решение за спиране на най-евтиния газ, който може да дойде до България, с което постави голяма част от домакинствата и бизнеса в колапс.
2. Преди това, разпродаването на огромни количества газ от газохранилището в Чирен  на доста под пазарната цена.
3. Ежеседмично теглене на външен дълг, заробващо поколения напред.
4. Изчезналите по изчисления на уважавани икономисти около 14 милиарда лева.

Освен за тези неща, Простото трябва да отговори и защо вдигна самолет за 156 човека, за да заведе любовницата си на романтична вечеря в Солун? Вечеря за 25 000 лв, които, ние, данъкоплатците платихме.

Дните на това правителство са преброени и съм убеден, че много скоро на “Почтените” ще бъде потърсена отговорност за горепопосочените престъпления, както от българските граждани, така и от правосъдната система. 

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Станислав Недков

Този уебсайт използва "бисквитки"