МО на Русия: Екипажи на гаубици Д-20 унищожиха командно-наблюдателния пункт на ВСУ в ДНР

Екипажи на гаубици Д-20 от 106-та гвардейска въздушно-десантна дивизия от Южната група войски унищожиха команден наблюдателен пункт и екипаж на противотанкова управляема ракета (ПТУР) на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в опорен пункт край Перездни в р. Донецка народна република. Това казаха от руското министерство на отбраната, цитирани от руски медии.

„Според резултатите от въздушното разузнаване в опорния пункт на Въоръжените сили на Украйна бяха идентифицирани ротен наблюдателен пункт и маскирана огнева позиция на ПТРК, от които противникът изстреля противотанкови управляеми ракети по нашата бронирана техника и средства за доставка на щурмови групи. Целите бяха прехвърлени на батареята, за да нанесе удар – експлозивно осколъчни боеприпаси“, се казва в доклада.

Уточнява се, че по време на обстрела са били унищожени командно-наблюдателният пункт и огневата позиция на ПТРК, което е помогнало на щурмовите групи от тулски парашутисти да навлязат с минимални загуби в опорния пункт, да го разчистят и да заловят трима военнослужещи от украинските въоръжени сили.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"