МО на Русия: Парашутисти с квадрокоптери унищожиха антени Starlink на украинските въоръжени сили

Парашутистите от Уляновск с помощта на квадрокоптери унищожиха сателитните антени Starlink на украинските въоръжени сили на десния бряг на Днепър. Това казаха от руското министерство на отбраната, цитирани от руски медии.

 „Подразделенията на БПЛА на парашутистите активно използват квадрокоптери с въздушно десантиране за унищожаване на личния състав на украинските въоръжени сили и вражеските сателитни комуникационни системи в посока Каховски“, казаха от ведомството.

Руското министерство на отбраната също така съобщи, че след изстрелване на квадрокоптер с прикачени боеприпаси, операторът е открил сателитни антени и ретранслатори за връзка с подразделения и БПЛА на въоръжените сили на Украйна в порутени сгради на десния бряг на Днепър. След като е набелязал цели за поразяване - добре замаскирани комуникационни комплекти - той е хвърлил ВОГ (гранати за подцевни и автоматични гранатомети) и ръчни гранати. Точните попадения дезактивираха вражеските комуникации.

Министерството отбелязва още, че бойните действия се водят както денем, така и нощем с помощта на термовизионно оборудване, монтирано на квадрокоптери. Само в този район подразделенията на БПЛА на ВДВ унищожиха повече от сто украински бойци, десетки единици различна военна техника и антени за спътникова комуникация.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"