МО на Русия: Руски военни поразиха с боеприпаси Lancet танк Т-64 на ВСУ в Харковско направление

Руските военни поразиха танк Т-64 на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Харковско направление с пряко попадение от боеприпаси Lancet. Това казаха от руското министерство на отбраната, цитирани от руски медии.

Според ведомството, по време на разузнавателни дейности в един от районите на Харковска област руски войници са засекли движението на вражески танк.

„В резултат на пряко попадение от боеприпаси Lancet танкът Т-64 на украинските въоръжени сили е поразен, което се потвърждава от обективни контролни записи, получени в реално време“, отбелязват още от Министерството на отбраната на Русия.

„Танкистите на 1-ва отделна гвардейска мотострелкова бригада на Южната група войски унищожиха опорен пункт на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в донецкото направление на спецоперацията”, казаха още руското министерство на отбраната. „Танковите екипи на 1-ва отделна гвардейска мотострелкова славянска бригада от Южната група войски унищожиха опорен пункт на подразделенията на Въоръжените сили на Украйна в рамките на специалната военна операция.”

Руското министерство на отбраната подчертава, че екипажите използват тактика „танкова въртележка“. МО на Русия уточнява, че редуването на сдвоени стрелби от танкове позволява да покриват врага с непрекъснат огън и да компенсират времето за презареждане.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"