МО на Русия: Руските военни унищожиха американска гаубица M777 с боеприпаси Lancet в посока Волчанск

Руските военни унищожиха американска гаубица M777 с боеприпаси Lancet в посока Волчанск. Това казаха от руското министерство на отбраната, цитирани от руски медии.

Ведомството публикува и кадри от обективен контрол при унищожаването на гаубицата.

„Военнослужещи от група войски „Север“ във Волчанско направление с помощта на ленивите боеприпаси унищожиха гаубица M777 американско производство, доставена на въоръжените сили на Украйна. С помощта на оператори на БПЛА „Зала“ беше открита маскираната огнева позиция, след което гаубицата бе открита“, казаха още от руското МО.

„През нощта екипажи на армейската авиация на хеликоптер Ми-28НМ нанесоха въздушен удар по струпване на жива сила и бронирана военна техника на подразделенията на Въоръжените сили на Украйна в пограничния район на Курска област“, добавиха от министерството, уточнявайки, че според докладите на разузнаването целите са унищожени успешно.

Както отбелязват от руското МО, полетът е извършен с очила за нощно виждане, както и с нов термовизионен уред, който позволява възможно най-ефективно постигане на определени координати както през деня, така и през нощта.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"